Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Kågeröds BoIF

Följ

Kågeröds BoIF

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Kågeröds BoIF
Välj lag

Kontaktinformation

Namn Kågeröds BoIF
Adress Olstorpsvägen 42
Postadress 26878 Kågeröd
Telefon 0730-308333
E-post kansli@kboif.se
Orgnr 844000-2387
Swish 123 224 29 23
Kontonr Bg : 378 - 0061
Kansli/Uthyrning Brahevallen

Om Kågeröds BoIF

HISTORIA!

Den 25 april 1934 kallades till möte i Kågeröd. På detta möte skulle frågan om idrotten i Kågeröd lösas. I Kågeröd hade tidigare Kågeröds Gymnastik och Idrottsförening verkat, men under trettiotalets början hade denna verksamhet tynat bort.

Mötet skulle nu ta ställning till om föreningen skulle väckas till liv igen. Frågan togs upp och mötet kom till slutsatsen att en helt ny förening skulle bildas och namnet på föreningen blev Kågeröds Boll och Idrottsförening. Föreningens förste ordförande hette Erik Johansson. Det blev ett händelserikt första år, inte bara inom fotboll utan även inom allmän idrott. Ett exempel på detta var att även cykel fanns på schemat.

1935 beviljades föreningen inträde i Skånes Fotbollförbund. På slutet av 30-talet så avancerade representationslaget från småklubbarnas pokalserie till Skåneserien, mellanskånska division III. Under krigsåren varierade framgångarna för representationslaget, bland annat beroende på värnpliktstjänstgöring. Några år efter kriget kom Kurt Bergsten från Landskrona. Han blev föreningens första riktiga tränare, tyvärr gav inte detta några direkta resultat utan föreningen pendlade mellan de mellanskånska serierna division II-III. Ur fotbollssynpunkt blev inledningen på 50-talet föga imponerande. Representationslagets tabell 1950 lyder 4-4-23 med en målskillnad på 55-111. Rent allmänt kan man säga att 50-talet var höga berg och djupa dalar för representationslaget. Under 50-talet så var behovet av en ny idrottsplats stort.

Så 1960 kunde Kågeröds BOIF stoltsera med en ny hemmaarena, den nya idrottsplatsen fick namnet Kågeröds Idrottsplats. Idag står idrottsplatsen under namnet Brahevallen. De sportsliga framgångarna för Kågeröds BOIF kom inte förrän på 70-talet. 1973 gick representationslaget upp i division V och 1977 blev det serieseger och uppflyttning till division IV. Efter några tuffa säsonger blev det dock nedflyttning till division V igen. Under 80 och 90-talet befann sig representationslaget mestadels i division V. En stor händelse som Kågeröds BOIF var med om var när idrottsplatsen invigdes efter ombyggnad den 16 maj 1995. Klubbstugan hade byggts ut med en riktig samlingslokal och cafeteria. Denna ombyggnad gjorde så att det även frigjordes plats till ytterligare ett omklädningsrum. I samband med invigningen så utlystes även en namntävling om vad Kågeröds Idrottsplats skulle få för namn. Det vinnande förslaget var Brahevallen. Två personer bör nämnas vid namn som tack för en stor insats vid denna ombyggnad, tidigare ordförande Lars Ekstrand och Paul-Olle Paulsson.

På 2000-talet har det varit upp och ner i seriesystemet för Kågeröds BOIF. Säsongen 2000 gick representationslaget upp i division 4 efter en direkt avgörande match borta mot Påarp. Efter två säsonger i 4 var det dessvärre nedflyttning till division 5 igen.

2004 i samband med att Kågeröds BOIF firade 70 år vann representationslaget sin serie efter ännu en direkt avgörande match i sista omgången, nu mot Bälinge. På tilläggstid kunde man (vår målvakt) kvittera Bälinges ledning och tack vare det också ta hand om seriesegern och avancemanget till division 4. Magnus Lindkvist hade därmed en väldigt lyckad första säsong som tränare i föreningen. 2006 gjorde representationslaget ytterligare en stark säsong och när sista seriematchen var spelad stod det klart att det skulle bli kvalspel upp till division 3. Kvalet blev dessvärre inget lyckat för Kågeröd och efter 3 raka förluster så väntade division 4-spel även 2007. De närmsta 4 säsongerna spelades det division 4-fotboll på Brahevallen med både bra och lite sämre resultat. 2011 blev dock året då man inte klarade av att klara kontraktet för division 4. Truppen hade tappat en mängd värdefulla spelare inför säsongen och ersättarna klarade dessvärre inte att fylla ut dessa skor helt och hållet. 2012 var det alltså spel i division 5 som gällde, efter en bedrövlig start av säsongen valde föreningen att byta ut den ansvarige tränaren och när säsongen summerades kunde man konstatera att man klarade av att säkra kontraktet i den näst sista omgången.

2013 är säsongen som i mångt och mycket kan symbolisera vändningen för Kågeröds BoIFs seniorer efter några osäkra och berg och dalbane-aktiga säsonger. Detta mycket tack vare en oerhört kompetent tränare i form av Johan Isgren som fick ihop en motståndskraftig trupp och dessutom fick truppen att dra åt samma håll. I Isgrens debutsäsong placerades laget i ett uttalat getingbo (div 5 västra) och väl där blandade man och gav. Efter en oerhört stark avslutning kunde man dock knipa en andraplats och därmed också en kvalplats upp till division 4. I första kvalomgången besegrades Håkanstorp tämligen enkelt på Brahevallen (5-0) och nu väntade ett dubbelmöte mot division 4-laget Näsum. Efter vinst med 2-1 på hemmaplan så väntade nu returmöte i Näsum och vilket returmöte det skulle bli. Sällan har en match varit så spännande, innehållsrik och dramatisk. Matchen innehöll allt från en tidig utvisning och straff mot oss (som dock räddades) till stolpträffar, ribbträffar och en drös chanser på båda håll som definitivt kunde avgjort matchen. Efter 90 minuters spel var resultatet 2-1 till Näsum vilket betydde förlängning. En gastkramande förlängning (1-1) senare så skulle det hela avgöras på straffar och där visade man att man både hade ett stort självförtroende samt nerver av stål och segern samt division 4-platsen var därmed ett faktum! 2014 var likt många andra säsonger en ren berg och dalbana, i den 89:e minuten i säsongens sista match kunde Alexander Goldring sätta 1-0 borta mot Eslöv och tack vare detta målet säkrades också kontraktet för division 4-spel säsongen 2015. 2015 kommer alltid att vara ett historiskt år för Kågeröds BoIF, det var nämligen då som man efter en fantastisk säsong kunde stå som seriesegrare i division 4 och därmed också ta klivet upp i division 3 (så högt har föreningens representationslag aldrig spelat). Målsättningen för säsongen 2016 var att man först och främst skulle klara kontraktet och därefter gärna också vara med på den övre halvan av tabellen. Denna målsättning infriades och som debutanter i division 3 kunde man till slut knipa en sjätte placering i tabellen vilket anses som en väldigt bra prestation. Säsongen därefter (2017) gick inte lika bra och när serien var färdigspelad stod det klart att division 3-äventyret var över och att det skulle bli spel i division 4 säsongen 2018. Med en ny huvudtränare i form av Bobby Alm Nilsson gick man in i säsongen 2018 med förhoppningen om att blanda sig in i toppstriden i det som vanliga getingboet divison 4 Nv. Efter en säsong med för många oavgjorda matcher och framförallt problem med målskyttet så stod det klart att man skulle bli tvungen att kvala för att få behålla sin division 4-plats. Som vanligt när det vankas kval för Kågeröd så blev det oerhört spännande men efter dubbelmötet mot Helsingborgsklubben Croatia kunde det konstateras att det skulle bli division 4-spel även säsongen 2019.

2019 är nu här, försäsongsträningen är i full gång och träningsmatcherna har dragit igång så smått. Seniorerna har 2 stycken tränare i form av Bobby Alm Nilsson och Fredrik Svanbäck, laget kommer att spela i division 4 Nordvästra Skåne där det vankas många intressanta och derbyliknande matcher mot bland annat Klippan, Bjuvstorp, Åstorp och Tågarp. Glädjande inför denna säsongen är att man har fått ihop en bra trupp i blandad ålder som ser ut att fungera väldigt bra tillsammans. Positivt är också att en hel del "gamla" Kågerödsspelare har valt att komma tillbaka till föreningen. Säsongen 2019 kommer vi även att ha ett B-lag i seriespel, detta laget är placerat i division 2 mellersta där det blir matcher mot bland annat Svalöv, Ljungbyhed, Borstahusen och Wormo.

På ungdomssidan finns det lag representerade från knatteålder och upp till och med 15 år. Föreningen har även 2 stycken tjejlag, detta i samarbete med Röstånga IS och Svalövs BK. Här finns lag i åldrarna F13 och F15.

Målsättningen för Kågeröds BOIF är att ha ett starkt representationslag med en god kamratskap och en stark klubbkänsla. Representationslaget skall dessutom vara ett föredöme för övriga lag i föreningen och figurera som förebilder för föreningens ungdomar. Bakom ett starkt representationslag skall det finnas en väl fungerande ungdomsverksamhet med engagerade, hängivna och ambitiösa ledare samt en driven ungdomssektion som kan knyta ihop säcken och se till så att samtliga engagerade och inblandade känner sig sedda, trygga och viktiga. Ungdomarna är och kommer alltid att vara framtiden i Kågeröds BoIF, därför är det viktigt att ta tillvara och förvalta detta ansvar på bästa sätt.

Med hopp om att vi ses ett flertalet gånger på vårt fantastiskt fina Brahevallen där vi tillsammans stöttar, hejar på och lyfter fram våra lag i föreningen!

/Kågeröds BoIF